
Kocaeli Çene Cerrahı ve Çene Cerrahisi
Kocaeli çene cerrahı çene cerrahisini sağlayan ve çeşitli uygulamalar ile alanını geliştirmekten sorumlu birimin en genel yetkilisidir. Ağız ve diş sağlığı bölümü içerisine dahil olan uzman branşlar arasında ağız ve çene cerrahisi de yer almaktadır. Söz konusu bölüm çalışma alanına dahil birçok işlem ile ağız ve diş sağlığına en önemli katkıyı sağlayan birimlerden birine örnektir. Ağız ve çene cerrahisi tam olarak ağız, diş ve çene bölgesi üzerinde çalışır. Direkt uygulamalarının yanı sıra genel diş hekimliğinin yaptığı uygulamalar da tamamlayıcı rol de üstlenir. Birtakım diş tedavilerinde diş hekimi ile çene cerrahı bir arada çalışır. Aynı zamanda diğer uzmanlık gerektiren diş sağlığı birimleri de çene cerrahisi ile ortaklaşa çalışabilir. Bu noktada söz konusu birimin görev sahasında yer alan sorumlulukları oldukça çeşitlidir.
Kocaeli Çene Cerrahisi Uygulamaları Hakkında Bilgiler
Kocaeli çene cerrahı ağız ve diş sağlığının en zor uygulamalarının yapıldığı birimdir. Cerrahi özellik taşıyor olması, mevcut sorumluluğu artırmaktadır. Bu noktada mevcut işlemler diğer birimlerden uygulanan teknik, kullanılan medikal ürünler ve tedavi süreci bazında ayrılmaktadır. Ağız ve çene cerrahisinin amaçları aşağıdaki gibidir.
- Genel ağız sağlığı,
- Ortodontik tedaviler,
- Estetik ve fonksiyonel görünüm.
Ağız ve çene cerrahisi ön gördüğü amaçlar doğrultusunda çeşitli tedavilere eşlik etmektedir. Bu noktada farklı uygulamalar ile tedavi sürecini yönetir. Birtakım anomalilerin giderilmesi noktasında uygulamaları da çeşitlenmektedir. Bu çeşitlilik ise aşağıda maddelenmiştir.
- Ağız içi lezyonların giderilmesi,
- Güçleşen diş çekimleri,
- Gömülü ve kırık dişlerin çekimi,
- Diş kökü kistlerinin alınması,
- Karmaşık dikişler,
- Çene anomalilerinin giderilmesi,
- İmplant tedavisi,
- Protez uygulamaları vb.
Yukarıda sayılan uygulamaların yanı sıra kombine diş tedavilerinde de çene cerrahisi uygulanmaktadır. Diğer yandan her bir uygulama sonrasında yapılan görüntüleme teknikleri ile tedavinin sağlaması yapılır. Uygulama itibariyle genel anestezi, lokal anestezi ve sedasyon teknikleri ile mevcut işlemler desteklenmektedir. Söz konusu bölüm tedavileri gelişen teknoloji ile çok daha kolay bir hale gelmiştir. Son yıllarda gerçekleşen cerrahi uygulamalarıyla iyileşme sürelerinin kısalması mümkün hale gelmiştir. Hastanın daha kısa sürede normal hayatına dönmesi kolay hale gelmiştir.